Image
Klincsák Péter
testépítés, fitness

Klincsák Péter 25 éve foglalkozik súlyzós edzésekkel. Erőemelőként kezdte, 2012 óta versenyez testépítőként. Többek között több kiemelkedő helyezést ért el a Superbody-n, illetve dobogós helyen végzett a Bodysport Kupán és a FitParádé-n is. 2018 óra dolgozik személyi edzőként a Cutler Fitness-ben. Főként "átlagemberekkel" dolgozik nemtől és kortól függetlenül, ám bátran fordulhatnak hozzá a versenyzéssel kacérkodók is.

Mióta foglalkozol a súlyzós edzésekkel?

25 éve. A pályafutásom kezdetén erőemelőként bontogattam a szárnyaimat versenyzőként. Fekvenyomásban háromszoros korosztályos magyar bajnok lettem, erőemelésben pedig országos második helyezést értem el. Ezek azok az idők voltak, amikor csak egy magyar bajnokság volt nem volt ennyi szervezet, szóval itt valóban csak a legjobbak szerepeltek.

Mikor került a képbe a testépítés?

Az utóbbi években vette át a főszerepet. 2012 óta versenyzem testépítésben, amikor is egyből Magyarország első számú testépítő versenyén, a Superbody-n méretettem meg magam, és a király kategóriában (GP) 5. helyezést sikerült elérni. Ez a verseny egy remek erőpróba volt és jól megmutatta, hogy hol tartok a magyarországi élvonalhoz képest. Komoly tömegnövelésbe kezdtem, de mivel jó munkához idő kell, ezért a következő erőfelmérőre 2015-ben került sor a Bodysport Kupán, ahol bronzéremmel sikerült zárnom a kategóriám. Ebben a szezonban még várt rám a Superbody, ahol minden idők addigi legnépesebb és legerősebb mezőnyében 4. helyezést értem el. Ez adott egy újabb lökést, és úgy döntöttem hogy a következő évet is a versenyzésnek szentelem.

Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

Az ezt követő évben, 2016-ban valósult meg a nagy álmom, végre a dobogóra is felállhattam büszkén viselve a bronz medált. Ebben az évben a Superbody előtt még volt egy felvezető verseny, a Zimmermann kupa, amit sikerült megnyernem. 2018-ban kerültem a győri Cutler Fitness edzői gárdájába, ez nagy motiváció volt az őszi szezonra. Két versenyen sikerült elindulni, az egyik a Vitaflex GP volt amin 4. lettem, majd a FitParádé, ahol a dobogó második fokára állhattam fel.

Mivel motiválnád a sportra, a versenyzésre leendő vendégeidet?

Azoknak üzennék, akik úgy gondolják egy kidolgozott test, egy verseny elérhetetlen dolog. Azt hiszem én lehetek az egyik példa, hogy semmi sem lehetetlen! Az összes eddigi versenyemre úgy készültem fel, hogy mellette 3 műszakban fizikai munkát végeztem, és mellette kiegészítésként edzéseket tartottam. 

Kiket vársz az edzettjeid körébe?

Az vendégeim közé főként átlagemberek tartoznak, de kerestek már meg versenyzői szándékkal is illetve fotózásra való felkészítésre. Külön öröm számomra, ha olyan embernek segíthetek, akinek egészségügyi problémái vannak és tőlem kér segítséget, de nagyon szeretem, ha valaki egy igazi hardcore edzésre vágyik és remegő lábakkal, de elégedettséggel távozik! Várok minden korosztályt legyen szó izomtömeg-növelésről, testsúlycsökkentésről, egészségügyi problémák javításáról, étrendkészítésről, a táplálékkiegészítők rejtelmében való eligazításról, de komoly versenyzői szándékkal is kereshetnek leendő kedves vendégeim.

Téged mi motivál az edzői munkában?

Az igazi motiváció számomra a vendégeimen látott és tapasztalt változás és az akarás. Ezért érdemes felkelni minden nap!

Copyright © 2019 Cutler Győr. Minden jog fenntartva.